Construirea noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, de pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5, din Cluj-Napoca este aproape finalizată.

Urmând a fi cea mai mare și mai modernă instituție de învățământ special din țară, școala este ridicată de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea lucrărilor corpului nou construit, a modernizării corpului existent, a amenajării spațiului de joacă și a dotării grădinii senzoriale este de peste 4 milioane de euro, fără TVA. Odată finalizată, investiția va oferi elevilor și cadrelor didactice un spațiu ultramodern și complet echipat.

Toate cele 3 tronsoane ale clădirii (tronson 1- spații administrative și medicale; tronson 2- 32 săli de clasă, laboratoarele și cabinetele de terapie; tronson 3- blocul alimentar) sunt realizate în proporție de peste 85%, dintre care 100% pe partea de structură și zidărie, urmând să fie finalizate cât de curând și lucrările pentru partea arhitecturală, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare, precum și termosistemul.

Reamintim faptul că noul sediu al unității de învățământ va dispune și de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, unică la nivel național, de un spațiu special destinat hidroterapiei, precum și de amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber.

Fiind parte a Uniunii Europene, România beneficiază de numeroase avantaje, printre care și accesul la fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea de proiecte și programe.

În prezent, Consiliul Județean Cluj are în derulare 23 de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă.

Comments

comments

Leave a Reply