Potrivit unui studiu MedLife, persoanele vaccinate cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 prezintă un titru de anticorpi anti-S protectivi împotriva formelor severe de boală.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 248 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, vaccinate cu trei doze de Pfizer/ BioNTech, iar  99% dintre acestea au dezvoltat un număr de anticorpi cu 20 de puncte procentuale mai mare față de valorile înregistrate la șase luni după rapel.

“Rezultatele obţinute confirmă încă o dată utilitatea şi eficienţa dozei a treia în creşterea nivelului de anticorpi. Vorbim de un procent de 99% al persoanelor care au dezvoltat un titru protectiv de anticorpi anti-Spike după cea de-a treia doză de vaccin, ceea ce înseamnă că, faţă de intervalul 6 luni post-rapel, avem cu aproximativ 20 de puncte procentuale mai mulţi oameni care au o rezistenţă mai mare împotriva formelor grave de boală”, a precizat doctorul în ştiinţe medicale de la MedLife, biologul Dumitru Jardan, citat de către News.ro 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *