Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, în cazul vaccinurilor pe baza de ARN mesager a început de marți, 28 septembrie 2021.

Cele două vaccunri pe bază de ARN mesager, care se administrează în România, sunt Pfizer/ BioNTech și Moderna.

”11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare ”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu. Marea majoritate a acestora au făcut primele doze cu Pfizer.

Administrarea celei de-a treia doze se face tuturor persoanelor care au mai mult de şase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19.

Doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe;
  • persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer/ BioNTech sau Moderna.

De asemenea, dat fiind faptul că, în România, imunizarea cu Johnson&Johnson a început în 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *