Spitalul Clinic de Recuperare va fi, din nou, din 5 august 2020, ora 08:00, unitate medicală pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, potrivit deciziei luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

“Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară COVID, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în caz de nevoie, pentru transportul pacienților la secția de ATI”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică este una în creștere și, deși s-a evitat deschiderea unui al treilea spital COVID, județul nu poate risca să rămână fără locuri pentru pacienții pozitivi.

Abrudean a mai precizat și faptul că ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor funcționa. “Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că, nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională” a decarat prefectul.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *