Rețeaua de sănătate Regina Maria și-a extins capacitatea de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 la nivel național. În plus față de Laboratorul Central și laboratorul Genetic Center din București, Regina Maria a implicat un al treilea  laborator – Genetic Center din Cluj – în procesarea acestor teste. Astfel, capacitatea totală a Rețelei ajunge la 860 de teste/ zi, cu ajutorul celor 16 specialiști.

„Este datoria noastră să ne implicăm toate resursele, toate laboratoarele dotate cu aparatură specială de biologie moleculară din Rețea, pentru a acoperi necesarul de testare la nivel național. Clujul e un punct strategic regional, iar activarea laboratorului Genetic Center din oraș va permite preluarea unei cereri locale mari și scăderea presiunii resimțită de autoritățile publice.”, completează Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate Regina Maria.

În laboratorul Genetic Center din Cluj se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, timp de cinci zile pe săptămână, iar sâmbătă și duminică timp de 12 ore pe zi.

Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituțiilor și a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum și pentru pacienții programați la intervenții chirurgicale în cadrul spitalelor Regina Maria.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *