Organizatorii marilor festivaluri din Cluj, precum Untold, Electric Castle, Jazz in the Park sau TIFF și-au dat mâna pentru a sprijini spitalele și pe cei care luptă împotriva coronavirusului. Împreună cu clusterele clujene, cu universitățile și cu autoritățile locale au lansat platforma UnSingurCluj.ro. Prin intermediul acesteia, fanii festivalurilor pot să cumpere așa-numitele bilete de solidaritate. Este vorba de bilete virtuale, care sunt folosite pentru a cumpăra echipamente de protecție pentru cei aflați în prima linie a luptei împotriva acestui virus.

Clujul a devenit în ultimii ani orașul festivalurilor. Untold, Electric Castle și Jazz in the Park au fost declarate, pe rând, cele mai bune festivaluri din Europa la categoriile lor: mare, mijlocie și mică. De asemenea, TIFF a intrat în prima ligă a festivalurilor de film din Europa. Organizarea unora dintre aceste festivaluri este acum pusă sub semnul întrebării de pandemia de coronavirus, însă organizatorii și fanii lor au decis să își dea mâna pentru a-i ajuta pe cei care luptă cu acest virus. Împreună cu universitățile, clusterele și autoritățile publice au lansat platforma UnSingurCluj.ro, prin intermediul căreia încearcă să îi mobilizeze pe cei care vor să se implice în lupta cu coronavirusul, spune primarul Emil Boc.

Există mai multe tipuri de donații recomandate, sub forma unor bilete virtuale. 10 lei este costul unei perechi de ochelari și a unor mănuși de protecție, 50 de lei costă o mască omologată de protecție, iar 100 de lei este costul unui combinezon. Până acum, au fost făcute donații în valoare de 50.000 de lei.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *