Alianță a intelectualilor pro-europeni – Printre lideri: Valentin Naumescu, Cristi Danileț, Siegfried Mureșan și Raluca Prună

O alianță a intelectualilor pro-europeni a fost lansată la Cluj. Este vorba de Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană, care își propune să apere și să promoveze valorile europene în societatea românească.

Președintele noii asociații este conferențiarul universitar Valentin Naumescu, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Printre liderii noii organizații se numără judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, europarlamentarii Siegfried Mureșan (PNL) și Ramona Strugariu (USR-PLUS), precum și profesorii universitari Lucian Leuștean de la Iași și Vasile Popovici de la Timișoara.

Printre altele, asociația va organiza în fiecare an o școală de vară destinată tinerilor și va decerna un premiu personalităților care promovează și apără valorile europene. Prima ediție a școlii de vară va avea loc în acest an, între 16 și 18 august, la Cluj. Tema ei va fi România și Agenda Europeană.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =