Ce spitale din România au fost atacate de hackeri

Cinci spitale din Capitală au fost ținta unor atacuri cibernetice, a anunțat joi într-o conferință de presă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de RFI România.

Unul dintre spitalele afectate de atacul cibernetic este Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Ministrul Sorina Pintea precizează că astfel de incidente izolate au mai existat: ”Avem informații că există atacuri cibernetice asupra unor cinci spitale din București, unul fiind Spitalul ”Victor Babeș”. Pe celelalte le identificăm. Am solicitat direcțiilor de sănătate publică din țară să ne transmită dacă în raza coordonată există spitale afectate. Incidente izolate au mai existat. Incidente când spitalele și-au pierdut datele care au fost recuperate de informaticieni sau contra cost”.

Sorina Pintea spune că aceste atacuri cibernetice asupra spitalelor afectează activitatea medicală, întrucât internările se realizează cu dificultate, iar rețetele sunt eliberate cu întârziere.

Ea le transmite pacienților că nu trebuie să fie speriați, pentru că problema nu afectează în mod direct persoanele fizice, iar sistemul Casei de Asigurări nu e afectat.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 3 =