Politicienii au lăsat România fără buget de stat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atacat legea referitoare la bugetul de stat pe 2019. El a trimis această lege la Curtea Constituţională. Preşedintele României a criticat faptul că această lege prevede sume mult prea mici pentru investiţii, precum şi prea mulţi bani pentru finanţarea partidelor politice, potrivit ClujToday.ro.

Reprezentanţii formaţiunilor politice din coaliţia de guvernare au criticat decizia preşedintelui. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, la Cluj, că acest demers al şefului statului este inoportun. În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, un buget nu are cum să fie neconstituţional, potrivit ClujInsider.ro.

”Acest demers nu este decât o simplă şi clară şicană”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai adăugat că iniţiativa de a finanţa partidele politice din bugetul de stat a fost promovată de societatea civilă, pentru a reduce corupţia legată de activitatea politică. El a adăugat că acest model este utilizat şi în alte ţări democratice.

Principalul vinovat pentru faptul că România nu are buget de stat în acest moment nu este președintele țării, Klaus Iohannis, ci Guvernul, este de părere președintele UDMR, Hunor Kelemen. El a declarat la Cluj, unde participă la Congresul UDMR, că președintele României și-a exercitat un drept garantat de lege, acela de a ataca la Curtea Constituțională un proiect de lege, pe când Guvernul și-a încălcat obligația de a trimite în parlament proiectul de lege referitor la buget în luna noiembrie.

Declarațiile președintelui UDMR au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizată la Sala Polivalentă din Cluj. Acolo, s-au strâns peste 900 de delegați la Congresul UDMR, care vor vota un nou mandat pentru președintele formațiunii, precum și candidații la alegerile pentru Parlamentul European. De asemenea, delegații la Congresul UDMR vor vota o strategie pentru următorii 30 de ani referitoare la comunitatea maghiară din România.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 13 =