Cluj este unul dintre orașele din România care se dezvoltă cel mai frumos nu numai pentru că locuitorii săi își vorbesc de bine orașul, cum spunea primarul Constanței, Decebal Făgădău. De-ar fi așa de simplu…

Sunt multe motivele. Unul dintre cele mai importante este calitatea oamenilor care conduc orașul. Haideți să nu vorbim de primari. Despre cel din Constanța, ne-am lămurit: promite lucruri în campanie, apoi spune că nu le va face, pentru că „aia era în campanie”. Să ne uităm la eșalonul secund, foarte important pentru problemele administrative ale orașului.

Cluj are o strategie de dezvoltare pe termen lung, care a fost votată în unanimitate de către consilierii locali și care a fost coordonată de un profesor asociat la Michigan State University. Este vorba despre Călin Hintea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babes-Bolyai. Călin Hintea este doctor în ştiinţe sociale şi politice, absolvent al mai multor stagii de pregătire în administraţie efectuate în SUA, Franţa şi Austria. A făcut în ultimii ani cercetări pe sute de comunităţi mai mici sau mai mari din România, observând atât problemele majore care apar peste tot, cât şi oportunităţile care ar putea fi exploatate.

Municipiul Cluj-Napoca este, după Praga, oraşul din UE unde se găseşte cel mai uşor un loc de muncă, potrivit Eurostat, şi nici nu te întrebi de ce jurnaliştii de la Vogue povestesc despre Cluj ca despre un oraş în care ţi-e drag să trăieşti. Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, datorită calităţii vieţii. Potrivit un studiu al Băncii Mondiale, Cluj Napoca este cel mai atractiv oraş din România, urmat de Timişoara şi Bucureşti.

Mâna dreaptă a primarului Decebal Făgădău este viceprimarul Dumitru Babu, om de afaceri. „L-am ales după ce m-am consultat cu colegii dar și la recomandarea lui Mircea Dobre. Vine din mediul privat. Este evident că vine cu o altă viziune, domnul Babu va ține legătura cu mediul de afaceri”. Constanta.ro a demonstrat că Dumitru Babu „a PREJUDICIAT CU BUNĂ ȘTIINȚĂ bugetul local al municipiului Constanța”.

„Viitorul viceprimar Dumitru Babu a fentat instituțiile constănțene și chiar direct Primăria Constanța, printre creditori numărându-se chiar Serviciul Public de Impozite și Taxe Locale. În opinia noastră, faptul că viceprimarul Babu Dumitru a vândut, nu o dată ci de două ori, societăți comerciale care adunaseră în evidența contabilă datorii semnificative, arată fără putință de tăgadă că acesta a scăpat cu bună știință de debitele pe care le adunase, plasându-le în sarcina unor oameni care nu le vor plăti niciodată.

În opinia noastră, avem de a face cu un mod de lucru, cu o evaziune fiscală mai mult decât evidentă. Avem de-a face cu un domn care a prejudiciat cu bună știință bugetul de stat și implicit bugetul local al municipiului Constanța.

Și-atunci, cum poate fi acest domn viceprimarul municipiului Constanța. Cum îl poți numi pe acest om responsabil pentru legătura Primăriei cu mediul de afaceri? Cum poți lăsa pe mâna acestui domn bugetul local al municipiului Constanța? Cum poate reprezenta Dumitru Babu municipalitatea din Constanța, în fața oamenilor de afaceri și a cetățenilor cinstiți care-și plătesc în mod corect, an de an, taxele și impozitele?

În ciuda faptului că instanța nu a putut considera ilegal felul în care Dumitru Babu a scăpat de datoriile firmelor sale, noi credem cu tărie că acesta NU ARE CĂDEREA MORALĂ pentru a fi viceprimarul municipiului Constanța. Tocmai din acest motiv, cerem primarului Constanței să-l schimbe imediat din funcție pe Dumitru Babu iar dacă acesta nu va dori să renunțe la prietenul său apropiat, cerem reprezentanților Partidului Social Democrat, filiala județeană Constanța, să se delimiteze de Dumitru Babu și să-i retragă sprijinul politic. În caz contrar, vom considera că PSD-iștii susțin în fruntea administrației locale a municipiului Constanța un evazionist cu acte în regulă.”

Povestea o puteți citi în întregime AICI. Puteți afla și de ce l-a ales D. Făgădău pe D. Babu în această funcție.

Este, cum spuneam, una dintre explicații. Inutil de spus că nimeni din conducerea PSD, din Constanța sau nu București, nu a reacționat la aceste dezvăluiri.

Sursa: Constanța 100%

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *