Festivalul Produs de România i-a unit pe producătorii din România și din Republica Moldova

Zeci de producători de alimente tradiționale și artizani au participat la cea mai mare ediție a târgului Produs de România, organizat la Cluj. La acest târg au participat și producători din Republica Moldova. Evenimentul a marcat centenarul Marii Uniri și, potrivit organizatorilor, a fost și cea mai reușită ediție a evenimentului.

Festivalul Produs în România a fost organizat în parcarea unui complex comercial dintre Cluj-Napoca și Florești. Vizitatorii au putut degusta și cumpăra alimente tradiționale din toate zonele țării. Cele mai bine reprezentate au fost Transilvania și Bucovina.

De asemenea, la târg au fost prezenți și producători de vin, de bere artizanală și de pălincă. Pe lângă standurile cu alimente au fost foarte numeroase și cele cu produse de artizanat, de la împletituri de paie la cămăși bărbătești și ii pentru doamne și domnișoare, obiecte din lemn sau țesături tradiționale.

La festival au participat primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, reprezentanții Raionului Hâncești din Republica Moldova, europarlamentarul Daniel Buda, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, precum și vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 2 =