Incompetenţă sau rea-voinţă? Politicianul de la conducerea CJA nu ştie să repare drumurile dar îi întreabă pe arădeni ce să facă

Foto: FB

Aradul are excedent bugetar de zeci de milioane de euro, dar drumurile judeţului arată ca după război. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, este depăşit de problemele drumurilor din judeţ. Sute de persoane au protestat la Horia faţă de starea dezastruoasă a şoselei Arad-Şiria şi faţă de neputinţa CJA de a repara drumul. Din toate colţurile judeţului apar critici şi fotografii pe reţelele de socializare cu gropi uriaşe pe drumurile judeţene. În loc de soluţii, Iustin Cionca a ales să intre în dialog cu cei care prezintă dezastrul rutier pe care îl păstoreşte. Şi ce spune preşedintele CJA, într-un comentariu la o postare? Recunoaşte că este incapabil să rezolve problema şi cere soluţii de la arădeni. „Recunosc că drumurile sunt praf dar haideți cu soluții. Așa cum înțelegeți în familie că trebuie să vă incadrați cu cheltuielile în veniturile pe care le aveți așa și eu trebuie să mă încadrez în veniturile pe care le am la Consiliul județean. Și din păcate avem un buget mic față de nevoile reale. Dacă aș avea și eu veniturile pe care le are colegul meu de la Oradea alte drumuri am avea”, a scris Iustin Cionca la o postare care prezenta spărturile de pe drumul Zărand-Cintei.

Foto: FB

În loc să caute soluţii, Iustin Cionca o dă pe politică, incapabil să recunoască faptul că arădenii nu au ales lista de consilieri ai PNL, pe care s-a aflat, pentru ca aceştia să facă politică pe bani publici, ci le-au dat votul pentru a administra judeţul. Mai precis, dă de înţeles că de vină pentru starea drumurilor ar fi Guvernul PSD, care a luat banii arădenilor. Şi ideea este difuzată de Iustin Cionca tot pe reţelele de socializare. Dar replica i-a venit nu din partea adversarilor politici, ci chiar de la un primar al aceluiaşi partid, PNL, pe care îl reprezintă şi preşedintele CJA. Sătul de miştocăreala şi ineficienţa conducerii CJA, Marian Toader, primarul din Zăbrani, a răspuns cu un comentariu la postarea şefului său pe linie politică. „Acele “cratere” sunt doar din iarna asta de când au furat PSD-isti banii si i-au mutat la Teleorman? Suntem o rușine! De zece ani fac lobby pe lângă CJ. Arad, în speranța că cineva o să audă! Dar prioritar, pe agenda președintelui CJ .Arad este balta de la Ghioroc pt care au fost alocați în ultimii doi ani, nu mai puțin de 2,2 milioane lei!”, a scris primarul Marian Toader, referindu-se la drumul judeţean DJ 691 Lipova-Zăbrani-Limită judeţ Timiş. Primarul liberal recunoaşte că problemele sunt mult mai vechi, dar că ele s-au perpetuat tot sub preşedinţia unor colegi de partid ai lui Iustin Cionca la CJA. În loc de soluţii pentru drumuri, CJA alocă milioane pentru balta de la Ghioroc.
Mai puţin diplomatic s-au exprimat în comentarii arădenii, care au folosit cuvinte mult mai dure: „De fiecare data cand trebuie sa faceti ceva, va plangeti ca guvernul va taie, nu va da…etc. dar ceilalti primari sau celelalte CJ cum pot face???? Primarul din Oradea nu e de la PSD, el de ce poate si voi nu?? Vai si amar!!” (C.I.) sau: „Sau “giganticul” aeroport din Arad caruia i-au fost alocati 1,5 milioane eoru pentru activitate zero !!! Rusine sa va fie golanilor !!!” (H.H.D.P.)

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =