Arădeanca Sara Gheorghe, la gala Concursului internaţional Talent Praga 2018

Sara Gheorghe, elevă a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, a participat la gala concursului internaţional Talent Praga 2018. Evenimentul a fost organizat în baza acordului de înfrățire între Municipiul Arad și Sectorul 5 din capitala Cehiei.
Concertul de gală a avut loc miercuri, 28 februarie 2018, în sala Narodni Dum, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 500 se spectatori prezenţi la concert. Arădeanca Sara Gheorghe, de 15 ani, s-a numărat printre tinerii talentaţi care au cântat alături de Orchestra Filarmonicii Sectorului 5, sub bagheta cunoscutului dirijor Leoš Svárovsky. Sara Gheorghe a ales piesa „Asturias Leyenda”, a lui Isaac Albeniz în aranjamentul lui L.H. Stevens. Interpretarea ei la marimbafon a cucerit publicul din sală, care a fost foarte generos cu aplauzele. Sara a fost felicitată şi de reprezentații românilor din diaspora, printre ei fiind Nicolae Dedulea, președintele Asociației Românilor din Republica Cehă, Ionuţ Munteanu, directorul Institutului Cultural din Praga și înalți funcționari ai Ambasadei Române din Praga. Sara Gheorghe a fost însoțită la Praga de profesorul ei, Mario Florescu.
A doua zi, talentata Sara Gheorghe a concertat la Arad, în cadrul proiectului Tribuna Tinerelor Talente. Ea a interpretat „Asturias Leyenda”, a lui Isaac Albeniz în aranjamentul lui L.H. Stevens, alături de piesa „Csardas” a lui Monty. Interpretarea Sarei Gheorghe a fost extrem de apreciată. Tribuna Tinerelor Talente este un proiect între Filarmonica de Stat din Arad şi Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, în cadrul căruia concertează cei mai talentaţi elevi alături de artiştii Filarmonicii. Vineri, Sara Gheorghe a concertat alături de orchestra de cameră a Filarmonicii din Arad la Consiliul Judeţean Arad, în faţa unei importante delegaţii din Germania şi a reprezentanţilor românilor din Serbia.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 19 =