Gest incredibil de solidaritate făcut de artiştii clujeni: şi-au donat tablourile pentru o cauză medicală

Nouă artişti clujeni au făcut un gest caritabil deosebit: au donat lucrări de-ale lor pentru a fi vândute, iar banii obţinuţi vor plăti facturile medicale ale unei clujence de 47 de ani, care riscă să orbească. Femeia s-a operat în România de patru ori, iar în urma uneia dintre operaţii s-a ales cu o infecţie care i-a pus în pericol chiar viaţa. Aflaţi în continuare povestea deosebită a expoziţiei organizate sub motto-ul ”Viaţa, privită cu alţi ochi”.

În urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, o clujeancă de 47 de ani, a făcut o desprindere de retină. Imediat, s-a adresat medicilor clujeni care i-au făcut mai multe operaţii succesive. Din păcate, în urma uneia dintre aceste operaţii, femeia s-a ales şi cu o infecţie, cel mai probabil luată din spital, care i-a pus în pericol viaţa. După ce a trecut prin experienţe traumatizante în spitalele româneşti, ea a început să caute ajutor medical în străinătate. În urma unor recomandări avizate, a găsit o clinică specializată în tratarea afecţiunilor oftalmologice complexe în Turcia, la Istanbul. Ea a fost consultată de medicii turci, care i-au propus realizarea alor cinci intervenţi chirugicale care ar fi putut recupera sănătatea ochiului afectat. Însă cele cinci intervenţii o costă 10.000 de euro, potrivit facturii proforma emise de spital. Operaţiile nu au fost făcute până în prezent, în ciuda faptului că orice amânare poate duce la pierderea definitivă a vederii.

Impresionaţi de situaţia clujencei, o mână de artişti profesionişti au decis să facă un gest extraordinar: i-au donat din tablourile lor, pentru a le vinde şi a-şi obşine mcar o parte din banii necesari operaţiilor.

Tablourile pot fi văzute și cumpărate în perioada 23 februarie – 11 aprilie la Art House Gallery din Platinia Shopping Center, iar vineri, 23 februarie, de la ora 18.00 are loc verisajul expoziţiei ”Vestitorii primăverii”, în cadrul căreia o vitrină întreagă de tablouri sunt oferite spre vânzare în cadrul campaniei ”Viaţa, vazută cu alţi ochi”.

Aflați cine sunt cei nouă artiști de pe ClujToday.ro.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 6 =