Hipoterapia are tot mai mulți adepți

Hipoterapia sau terapia cu ajutorul cailor își câștigă tot mai mulți adepți la Cluj. Această terapie este folosită pentru tratarea unor afecțiuni psihice, precum autismul, ori fizice, precum defectele de postură care apar în urma statului prea mult timp la birou. Centrele care oferă hipoterapie sunt susținute inclusiv cu ajutorul finanțărilor oferite de firme private.

Hipoterapia a cunoscut o dezvoltare rapidă în întreaga Transilvanie. Există deja o rețea de centre care oferă acest tip de terapie pentru copiii cu autism. Cei mici capătă un altfel de încredere în sine după ce își dau seama că pot domina un animal atât de mare, spune unul dintre părinți. Însă hipoterapia este utilă și copiilor cu dezvoltare normală, pentru că îi apropie de natură, spune un alt părinte.

Există centre de hipoterapie care oferă tratament subvenționat pentru copii sau pentru bolnavi. Subvențiile vin de la companii sau fundații private, astfel că beneficiarii plătesc sume mici, de aproximativ 10 lei, pentru o ședință de hipoterapie. Însă atunci când nu există astfel de subvenții, o ședință de hipoterapie de o jumătate de oră poate costa între 30 și 80 de lei, în funcție de centru.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − six =