Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) dr. Marius-Ionuț Ungureanu  a fost ales membru în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar (European Health Management Association – EHMA).

Dr. Marius-Ionuț Ungureanu este recunoscut la nivel european și global pentru expertiza sa în domeniul politicilor de sănătate și managementului sanitar, cu o carieră impresionantă în cercetare și învățământ superior. Alegerea sa în Consiliul de Conducere al EHMA reflectă nu doar recunoașterea meritelor personale, dar și poziția de lider pe care UBB o are în domeniul sănătății publice și managementului sanitar în România.

„Această alegere reprezintă un moment important pentru universitatea noastră și o confirmare a calității activităților noastre academice și de cercetare în politici de sănătate și managementul serviciilor de sănătate. Suntem încrezători că dr. Ungureanu va avea o contribuție valoroasă la îmbunătățirea practicilor de management sanitar în Europa, consolidând astfel și reputația internațională a universității noastre”, a declarat prof. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

La rândul său, șeful Departamentul de Sănătate Publică al UBB afirmă că „această onoare subliniază atât angajamentul continuu al universității noastre față de excelența academică, cât și importanța contribuției noastre la dezvoltarea managementului sanitar la nivel național și european”.

Asociația Europeană de Management Sanitar este una dintre cele mai prestigioase organizații în domeniu, care reunește experți, cercetători și practicieni din întreaga Europă pentru a promova excelența în managementul sanitar. Departamentul de Sănătate Publică, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării este membru instituțional al Asociației Europene de Management Sanitar din anul 2019.

În calitatea sa de membru al board-ului EHMA, Marius Ungureanu va avea ocazia să influențeze deciziile strategice și să contribuie la inițiativele de îmbunătățire a sistemelor de sănătate din Europa.

Comments

comments

By UP News