Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a organizat, la finalul săptămânii trecute, cea de-a doua ediție a conferinței “Prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților clujeni – aleg”.

La evenimentul desfășurat în municipiul Dej au fost prezenți peste 400 de elevi, profesori și părinți, care au fost informați cu privire la consecințele consumului de substanțe interzise și cu privire la importanța și necesitatea solicitării ajutorului de specialitate, atunci când e cazul, ajutor care se află la îndemâna lor.

Pentru a crește gradul de conștientizare a tinerilor și în vederea informării acestora cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanțe psihoactive, la acțiune a participat și Sebastian Petruț, reprezentant al Teen Challange Cluj. Acesta s-a confesat celor prezenți și a dezvăluit, cu sinceritate, experiența nefericită și marcantă prin care a trecut ca fost consumator, actualmente reabilitat. Sebastian Petruț a îndemnat, pe baza propriilor trăiri, tinerii să solicite ajutor atunci când au probleme.

Reamintim faptul că în luna decembrie a anului trecut, în municipiul Cluj-Napoca a avut loc prima ediție a acestei conferințe, la care au participat peste 250 de elevi din clasele a IX -a și a X -a de la licee clujene, precum și profesori și reprezentanți ai asociațiilor elevilor și părinților.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *