Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în colaborare cu Ana Silvestru Classics și PiArt Vision, organizează  luni, 12 februarie 2024, o Conferință muzicală despre tragedia înstrăinării la Serghei Rahmanivov, care a început în timpul Revoluției din 1917, când pericolul devenise iminent pentru vechea aristocrație (din care făcea parte și Rahmaninov).

Evenimentul încearcă să aducă la lumină Paradisul Pierdut al marelui compozitor, pe care acesta a încercat să-l recreeze în mici amănunte în Elveția, pornind de la mult iubita casa de la Ivanovka, părăsită pentru totdeauna în 1917, când pericolul devenise iminent pentru vechea aristocrație. Alienarea totală, fizică și culturală, resimțită de marele compozitor (fenomen extrem de actual pentru atâția dintre contemporanii noștri) reprezintă tema centrală a Conferinței muzicale din 12 februarie a.c., ai cărei protagoniști vor fi Daniel David, Ana Silvestru (pian), Ștefan Tarara (vioară), Corneliu Zirbo (violoncel) și Sever Voinescu.

Programul muzical include sonata pentru violoncel și pian op.19 (1. Lento – Allegro moderato; 2. Allegro scherzando; 3. Andante 4. Allegro mosso), vocaliza op.34 nr.14, trio elegiac nr.1 pentru pian, vioară și violoncel, respectiv lento lugubre – più vivo – con anima -appassionato – tempo rubato – risoluto. 

Conferința muzicală se va desfășura de la ora 18.00, în sala Auditorium Maximum a UBB (str. Kogălniceanu nr. 5), iar intrarea va fi liberă.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply