Germania se alătură familiei Historic Cafes Route din Europa. Prima unitate turistică inclusă în prestigioasa rută acreditată de Consiliul Europei este celebrul hotel Europäische Hof din Heidelberg. Este vorba de un hotel reprezentativ pentru istoria cunoscutului oraș universitar din Germania, care are o tradiție multiseculară în învățământul superior. Hotelul oferă o experiență deosebită și o înaltă calitate a serviciilor turistice prin atenția pe care membrii echipei o acordă detaliilor, prin bunul-gust și stilul rafinat care caracterizează acest loc simbolic pentru Germania și întreaga Europă. Cunoscuta rută turistică ar putea include anul viitor și alte cafenele, restaurante și hoteluri din categoria ”Cafenelelor de Aur” din Berlin, Hamburg, Albstadt, Baden-Baden și alte regiuni germane, potrivit ClujInsider.ro.

Arnold Klingeis

“Vă trimit cu mare plăcere acest comunicat de presă, ca parte a raportului meu de sfârșit de an în calitate de Ambasador al Consiliului Europei, responsabil pentru “Ruta Europeană a Cafenelelor Istorice” în România și pentru extinderea rețelei noastre internaționale în Europa și în întreaga lume, intenția noastră de a lansa Ruta HCR din Germania în Heidelberg, în frumoasa și istorica Curte Europeană din Heidelberg.

Vizita mea la Heidelberg a dus la discuții interesante și mi-a întărit convingerea că Tribunalul European din Heidelberg, ca primă etapă în dezvoltarea traseului HCR în Germania, este emblematic și reprezentativ pentru Heidelberg, Baden-Württemberg și chiar pentru Republica Federală Germania. În calitate de fost student al Școlii de management hotelier din Heidelberg, am avut onoarea și marea plăcere de a cunoaște Heidelberg, un oraș vibrant care m-a modelat și inspirat în multe feluri. Pentru a rezuma experiența mea în Heidelberg, nu pot decât să citez sloganul cunoscut la nivel internațional “Mi-am pierdut inima în Heidelberg”. Le mulțumesc în mod special profesorilor de la Școala de Management Hotelier din Heidelberg și, mai presus de toate, colegilor mei din rețeaua globală de absolvenți, care lucrează ca manageri în fortărețele turistice ale lumii și care au transmis cu toată inima ceea ce au învățat în Heidelberg echipei lor”.

Caroline von Kretschmann



“Europaeischer Hof din Heidelberg, un loc cu o bogată istorie individuală și colectivă și cu întâlniri culturale, reflectă sufletul orașului nostru în multe feluri. Aici, unde dorim să îmbinăm tradiția cu modernitatea, suntem mândri să facem parte din Ruta cafenelelor europene istorice și să celebrăm cu căldură și dedicare combinația dintre cultură și ospitalitate.” Caroline von Kretschmann / Director general Europaeischer Hof Heidelberg”

Erik Pratsch

“Sunt încântat de faptul că domnul Arnold Klingeis, un student la management hotelier din Heidelberg, își va putea exprima cu succes abilitățile de expert educat și dovedit în domeniul managementului hotelier într-o poziție de pionierat în cadrul Consiliului Europei, cea mai veche organizație internațională europeană fondată în 1949.
Faptul că domnul Klingeis a reușit să stabilească legături veritabile în Heidelberg în 2023 cu Dr. Caroline von Kretschmann (Hotel Der Europäische Hof) și doamna Claudia Kischka (Hip Hotel / Restaurant “Zum güldenen Schaf”) arată atașamentul său față de acest oraș atractiv, tradițional și, de asemenea, internațional din punct de vedere turistic.”
Erik Pratsch / Fost profesor tehnic superior / maestru bucătar

Arnold G. Klingeis – Ambasadorul HCR în România: ”Europäischer Hof din Heidelberg este, cu siguranță, o alegere bună ca primă piatră de hotar pentru înființarea Itinerarului istoric european al cafenelelor, deoarece întruchipează o istorie vie”.

În 1865, Joseph Schrieder a deschis Hotel de l’Europe, pe care l-a construit în centrul orașului Heidelberg, pe locul fostului cimitir pentru săraci St. Anna-Kirchhof, închis în 1845. În anii care au urmat, hotelul a schimbat de mai multe ori proprietarul și a fost modernizat în mod constant. La începutul secolului XX, de exemplu, avea deja propria sa centrală electrică cu aburi pentru alimentarea cu energie electrică și era unul dintre cele mai moderne hoteluri ale vremii sale. Fritz Gabler a achiziționat hotelul în 1906 și l-a extins din nou în mod considerabil. Camerele au primit băi private și au fost încălzite de un sistem central de încălzire cu aburi. De asemenea, Fritz Gabler a făcut să se adauge la hotel o cabană pentru șoferi cu douăsprezece garaje. Între 1928 și 1929, a fost construită o nouă aripă laterală cu 28 de camere, apartamente și o sală de conferințe la parter. De asemenea, a fost achiziționat și hotelul Viktoria, situat vizavi.

 

Hotelul după deschidere

După cel de-al Doilea Război Mondial, hotelurile Viktoria, Manheimer Hof și Hotel Traube din Darmstadt, care aparțineau familiei Gabler, au trebuit să fie predate. Acest lucru s-a datorat distrugerii în timpul războiului sau confiscării de către trupele de ocupație. Fritz Gabler a murit în august 1953. În 1955, hotelul Heidelberger Hof, care fusese confiscat de americani, a fost restituit soției sale, Luise Gabler, care l-a redeschis la Paștele din 1957, după doi ani de renovare. La începutul anilor 1960, nepotul Ernst-Friedrich von Kretschmann s-a întors din SUA și a preluat conducerea hotelului împreună cu soția sa, Sylvia, în 1965. Luise Gabler a murit la 14 decembrie 1981. Odată cu înființarea companiei de exploatare și închiriere a hotelului Der Europäische Hof Hotel Europa Heidelberg GmbH la 20 decembrie 1982, Ernst-Friedrich von Kretschmann a devenit singurul director general, potrivit TransylvaniaToday.ro.

La începutul anului 2012/2013, Ernst-Friedrich von Kretschmann a predat conducerea companiei de exploatare și leasing fiicei sale, Caroline von Kretschmann, după 47 de ani în calitate de director general. Fratele ei, Oskar von Kretschmann junior, director general la Morgan Stanley Bank AG, este implicat în dezvoltarea companiei în calitate de acționar. Sylvia von Kretschmann, mama lui Caroline și Oskar von Kretschmann, este al doilea director general și membră a echipei de conducere a hotelului. Ernst-Friedrich von Kretschmann se află la dispoziția conducerii în calitate de consilier.

Europäische Hof este un hotel de cinci stele administrat în mod privat. Aproximativ 170 de angajați se ocupă de oaspeții din cele 118 camere și apartamente ale hotelului. În trecut, la Europäischer Hof s-au cazat celebrități din lumea filmului, a televiziunii, a sportului și a muzicii, precum și politicieni și personalități literare. Aproximativ două treimi dintre oaspeții hotelului provin din străinătate. Hotelul este un partener de cooperare al Festivalului de primăvară din Heidelberg.

În 1965 și 1966, în aripa laterală a clădirii a fost adăugat un al treilea etaj cu 14 camere de hotel și apartamente junior. În anul următor, sistemul de încălzire a fost convertit de la cărbune la petrol, iar restaurantul și fostul bar de dans au fost transformate într-un bar de cocktailuri. În 1975, clădirea din Friedrich-Ebert-Anlage 1/Sofienstraße 29 a fost construită cu spații de birouri și de vânzare cu amănuntul și o parcare publică subterană (120 de locuri de parcare). Între 1986 și 1988, au fost construite Sofienstraße 27 și clădirea cu grădină, a fost adăugat un etaj patru la aripa laterală și parcarea publică subterană a fost extinsă la 200 de locuri. La 21 octombrie 2000, la etajele al patrulea și al cincilea a fost inaugurată zona de wellness și fitness “PANORAMA SPA” a hotelului, cu o piscină de 600 de metri pătrați și o terasă pe acoperiș. Apartamentul penthouse de 200 de metri pătrați a fost finalizat la 28 iulie 2006. În 2014, etajul al patrulea din Friedrich-Ebert-Anlage 1, cu două unități comerciale și o suprafață de 500 de metri pătrați, a fost transformat în patru apartamente complet mobilate pentru sejururi de lungă durată ale oaspeților hotelului și ale pacienților clinicii.

Hotelul include restaurantul de înaltă gastronomie “Die Kurfürstenstube” – deschis în 1866 – restaurantul “Sommerrestaurant” în timpul verii și “Europa Bar”, care este deschis tot timpul anului. Hotelul are un centru spa și de fitness și zece săli de evenimente.

Itinerarii culturale certificate de Consiliul Europei după anul certificării, esența culturală a bătrânului continent, itinerarii culturale care au fost considerate de statele membre ale Consiliului Europei ca reprezentând cel mai bine istoria, evoluția, crizele și patrimoniul Europei:

01. Rute de pelerinaj la Santiago de Compostela (1987)
02. Hansa (1991)
03. Ruta vikingilor (1993)
04. Via Francigena (1994)
05. Rutele lui EL legado andalusi (1997)
06. Drumul fenicienilor (2003)
07. Ruta fierului în Pirinei (2004)
08. Drumurile europene ale lui Mozart (2004)
09. Ruta europeană a patrimoniului evreiesc (2004)
10. Ruta Sfântului Martin de Tours (2005)
11. Siturile Cluniac în Europa (2005)
12. Itinerarii ale măslinilor (2005)
13. VIA REGIA (2005)
14. TRANSROMANIC (2007)
15. Iter Vitis Route (2009)
16. Ruta europeană a bisericilor cisterciene (2010)
17. Ruta europeană a cimitirelor (2010)
18. Traseul artei rupestre preistorice (2010)
19. Traseul european al orașelor termale istorice (2010)
20. Traseul drumurilor Sfântului Olav (2010)
21. Traseul european al ceramicii (2012)
22. Ruta europeană a culturii megalitice (2013)
23. Traseul hughenoților și al valdenilor (2013)
24. ATRIUM (2014)
25. Rețeaua Rețeaua Art Nouveau (2014)
26. Via Habsburg (2014)
27. Împărații romani și ruta vinului de pe Dunăre (2015)
28. Itinerarii europene ale împăratului Carol al V-lea (2015)
29. Destinația Napoleon (2015)
30. Pe urmele lui Robert Louis Stevenson (2015)
31. Orașele fortificate din Grande Région (2016)
32. Traseele impresionismului (2018)
33. Via Charlemagne (2018)
34. Ruta europeană a patrimoniului industrial (2019)
35. Traseul Cortinei de Fier – EuroVelo 13 (2019)
36. Destinații Le Corbusier: Promenade arhitecturale (2019)
37. Ruta Eliberării în Europa (2019)
38. Rutele Reformei (2019)
39. Ruta europeană a grădinilor istorice

40. Via Romea Germanica
41. Ruta lui Enea
42. Ruta Alvar Aalto
43. Ruta Chiril și Metodiu
44. Drumul european d’Artagnan
45. Ruta Dunării din epoca fierului
46. Ruta cafenelelor istorice
47. Traseul basmelor europene
48. Traseul femeilor scriitoare

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply