La Cluj-Napoca, pentru a susține examenul de rezidențiat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, s-au înscris 1.353 de candidați, dintre care 708 absolvenți de Medicină, 284 de absolvenți de Medicină dentară și 361 de absolvenți de Farmacie.

Examenul național de intrare în rezidențiat va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

La nivel național, anul acesta, s-au înscris la examen, 10.194 de absolvenți din întreaga țară pentru 4.925 de locuri și 365 de posturi scoase la concurs de către Ministerul Sănătății.  Numărul de locuri și posturi pe domenii și specialități este stabilit defalcat pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora, de către Ministerul Sănătății și Alianța Universităților de Medicină și Farmacie din România și sunt aprobate prin ordin al ministrului Sănătății.

Examenul scris începe duminică 19 noiembrie 2023, la ora 10:00. Acesta va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Este sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul.

Rezultatele vor putea fi aflate pe loc, imediat după încheierea examenului, dat fiind faptul că toate grilele se corectează electronic.

Noutatea din acest an o  reprezintă faptul că punctajul minim pe care trebuie să îl realizeze un candidat, pentru a putea alege un loc sau un post, este de 65% față de 60% cât era în anii precedenți.

Locurile/posturile în specialitate vor putea fi ocupate în ordinea punctajului obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.

Mai multe informații pot fi obținute AICI.

Comments

comments

Leave a Reply