Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), organizează în perioada 6-10 noiembrie 2023 Școala de Toamnă „Event Management”.

„Programul este unul de tip Erasmus + Blended Intensive Program, ce le oferă studenților oportunitatea unică de a explora dinamica vibrantă a organizării festivalurilor, precum și impactul acestora asupra comunității. Ei beneficiază de expertiza și experiența unor profesioniști de renume în domeniul evenimentelor, deschiși la a-și împărtăși cunoștințele valoroase și la a le oferi participanților perspective actuale asupra acestei industrii în continuă schimbare”, declară inițiatorii programului.

Inițiativa aduce împreună 30 studenți, care, în urma interacțiunii cu profesioniștii și cu cadrele didactice cu expertiză în acest domeniu, conturează în echipe internaționale idei de proiecte, pe care le vor dezvolta ulterior și le vor prezenta online în 6 decembrie 2023.

Universitățile/Facultățile partenere sunt: ICD Business School Toulouse (Franța), din partea căreia vor participa 12 studenți; EPHEC Brussels (Belgia), 6 studenți; Universitatea din Szeged (Ungaria), 3 studenți și nu în ultimul rând, Facultatea de Business (România), cu 9 studenți. Astfel, datorită diversității, echipele vor fi mixte, iar diversitatea culturală își va pune amprenta asupra proiectului.

Adina Letiția Negrușa, prof. univ. dr. în cadrul Facultății de Business și principalul organizator al proiectului, spune următoarele: „Suntem încântați să anunțăm lansarea acestui program educațional intensiv, care aduce împreună Facultatea de Business și reprezentanți de top din industria festivalurilor din Cluj-Napoca. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării educaționale și a colaborării dintre mediul academic și industria evenimentelor culturale.”

Pe parcursul săptămânii au fost prezenți următorii invitați: Patrick Ciorcilă, managerul Sports Festival ,și Ștefana Giurgiu, cofondator și cap de marketing al acestui festival, Florina Dascăl, manager de desen și experiență al Festivalului Untold, Cristian Hordilă, manager TIFF, și Georgiana-Cristina Sima, care administrează sau implementează programe ori proiecte finanțate din fonduri externe sau din fonduri bugetare la Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Colaborarea dintre Facultatea de Business și reprezentanți de vârf din industria festivalurilor din Cluj-Napoca reprezintă un exemplu concret al angajamentului facultății pentru furnizarea unei educații relevante și orientate spre practică. Acest program va oferi studenților un avantaj distinct.

Monica Maria Coroș, conf. univ. dr. și prodecan al Facultății de Business spune: „Ne bucurăm pentru faptul că le putem oferi studenților noștri experiențe educaționale multiculturale și interculturale. Programele de tip Erasmus + Blended Intensive Program sunt extrem de utile, deoarece asigură expunerea internațională a unui număr tot mai mare de studenți”.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *