Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a mâncat pește capturat în apropierea centralei nucleare de la Fukushima pentru a demonstra că apa nu este poluată, potrivit BBC și Mediafax. Imaginile cu premierul Fumio Kishida care mănâncă pește au fost publicate de guvernul nipon. Autoritățile japoneze vor astfel să demonstreze că nu există poluare în urma deversării în ocean a apei contaminate de la centrala nucleară Fukushima, potrivit RFI România.

Demersul are loc în timpul unei dispute internaționale. Autoritatea de reglementare în domeniul energiei atomice a ONU susține că deversarea apei în Oceanul Pacific este sigură și va avea un impact „neglijabil” asupra oamenilor și a mediului.

Totuși, China, principalul cumpărător al produselor marine japoneze, a anunțat că impune o interdicție totală asupra comerțului cu fructe de mare, din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea consumatorilor.

În rezervoarele de la fosta centrală Fukushima sunt stocate aproximativ 1,3 milioane de tone de apă contaminată, cantitate suficientă pentru a umple 500 de piscine olimpice.

Testele asupra apei de mare din apropierea centralei nucleare Fukushima nu au detectat niciun fel de radioactivitate, au anunțat autoritățile japoneze Ministerul Mediului, la câteva zile după ce a început operațiunea controversată.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply