O echipă formată din studenți și cadre didactice de la masterul Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film a “Universității Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, participă la Ars Electronica – cel mai important festival de artă media din lume. 

Echipa este formată din conf. univ. Horea Avram (curator), prof. univ. dr. Rodica Mocan (coordonator proiect), lect. spec. drd. Cristina Pop-Tiron (manager producție, artist), lect. spec. drd. Andra Purdea (artist), Lucia Codreanu (artist), Ana-Maria Bocăniciu (artist), Florin Marc (artist), Toma Bărbulescu (artist).

Festivalul se desfășoară în perioada 6 – 10 septembrie 2023 la Linz (Austria), iar participanții sunt prezenți cu un proiect menit să arate provocările pe care le propune întrebarea-generic a festivalului și anume „Who owns the Truth?” / „Cine deține adevărul?”

Echipa de la UBB se numește DIA, iar proiectul „Reverse Manipulation”, vizează una dintre cele mai dezbătute probleme astăzi: manipularea și modurile creative de a o aborda și comenta. Dublul sens al titlului se referă la diferite modalități de a contracara manipularea (prin mass-media/media socială), dar, în același timp, presupune manipularea asumată ca act artistic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *