Candidați din 89 de țări au fost prezenți la concursul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, destinat studenților internaționali.

Pentru cele 605 locuri internaționale, scoase la concurs, în acest an, au candidat 2.180 de persoane.

Programele de studii nivel licență 2023-2024, la UMF, sunt în limba franceză (355 de locuri) și limba engleză (250 de locuri).

“Datorită cererii crescute, de la an la an, creștem numărul de locuri pentru studenții internaționali. Anul acesta, am adăugat 45 de locuri în oferta educațională. Candidații internaționali sunt atrași la UMF “Iuliu Hațieganu” de calitatea actului educațional, orientat către activitățile practice și învățământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicală și având o curriculă dintre cele mai atractive, adaptată după modelele europene” precizează rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Potrivit reprezentanților universității, cei mai mulți candidați au venit din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India, Algeria și Siria.

La programul de studiu Medicină, au fost disponibile 400 de locuri și au fost evaluate 1.278 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu Medicină în limba franceză, cu 4 candidați pe un loc. La Medicină Dentară, s-au înscris 769 de candidați pentru 125 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, unde au concurat 8 candidați pe un loc. La programul de studiu în Farmacie în limba franceză au fost scoase la concurs 80 de locuri, la care s-au înscris 117 candidați.

Admiterea candidaților internaționali s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale la nivel de universitate şi a unor criterii specifice pentru fiecare facultate în parte, iar candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.

Comments

comments

Leave a Reply