Contractul de finanțare a proiectului european ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj, a fost semnat de către autoritățile județene.

Acesta urmărește modernizarea infrastructurii educaționale a celor 9 școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

Finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul are o valoare totală de 7.449.092,89 lei, TVA inclus.

Mai exact, vor fi dotate 5 laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unități de învățământ profesional și tehnic, iar 166 de săli de clasă urmează să fie modernizate, din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier și materiale didactice.

De asemenea, vor fi dotate și 7 laboratoare de științe, dintre care patru cu mobilier și materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale.

Totodată, vor fi asigurate mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, pentru 26 de cabinete școlare, din care opt sunt săli de sport.

Materiale și echipamente digitale, inclusiv în ceea ce privește componenta digitală, vor ajunge în 5 ateliere de practică.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *