Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie, în parteneriat cu alte 11 cluburi Rotary din România, Italia, Franța, Ungaria și Republica Moldova, anunță cu bucurie finalizarea cu succes a proiectului de tip Global Grant dedicat amenajării spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Investiția totală în acest proiect a fost de 37.427 euro.

Desfășurat în perioada ianuarie – iunie 2023, proiectul Rotary Club Cluj-Napoca Cetățuie a implicat eforturi considerabile din partea clubului clujean, în colaborare cu un număr impresionant de cluburi Rotary din afara orașului.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea condițiilor de confort și sprijin pentru pacienții și aparținătorii care trec prin grelele momente ale luptei împotriva cancerului.

În cadrul proiectului, au fost efectuate ample lucrări de renovare și amenajare a spațiului destinat pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”. Acestea au inclus modernizarea și igienizarea sălilor de așteptare, crearea unor zone de relaxare și recreere, dotarea cu mobilier confortabil și ergonomic, precum și pregătirea psihologică a personalului specializat din spital.

„Suntem încântați că am putut aduce un strop de lumină și speranță în viața pacienților și aparținătorilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”. Acest proiect este o dovadă clară a importanței colaborării între organizațiile non-guvernamentale și instituțiile medicale în îmbunătățirea condițiilor de tratament și confort pentru cei care se confruntă cu provocările cancerului. Dorim să transmitem o recunoștință specială colegei noastre, Florina Mădălina Popirțac, fostul președinte, pentru implicarea sa deosebită în realizarea și coordonarea acestui proiect”, a declarat președintele Clubului Rotary Cluj-Napoca Cetățuie, Dragoș Păun.

Foto: Iulian Șipoș

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *