Simularea examenului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a avut loc în data de 26 mai 2023, iar la examen s-au înscris 1.510 candidați din zona Transilvaniei, dar și din alte regiuni ale țării.

Simularea concursului de admitere s-a desfășurat în peste 20 de săli de la UFM, dar și de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Examenul a fost organizat on-site, a fost tip grilă cu răspunsuri multiple și a durat 2 ore.

Cei mai mulți dintre candidații înscriși au optat pentru Medicină și Medicină Dentară: 1.268 de candidaţi. Pentru Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, s-au înscris 216 candidați, iar pentru programul de studiu Farmacie – 26 de candidați.

Radiologie și imagistică a fost specializarea la care s-a obținut cea mai mare notă și anume 9,85. La Medicină nota cea mai mare a fost: 9,73. De asemenea, nota cea mai mare la Medicină dentară a fost 9,46.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este programat în data de 23 iulie 2023. Candidații se pot înscrie în perioada 12 iunie – 15 iulie 2023. Examenul se va desfășura în sistem clasic.

Candidații care s-au înscris la simulare, au avut, astfel, șansa de a se familiariaza cu atmosfera de concurs.

Comments

comments

Leave a Reply