Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar următor a fost actualizat, conform Ministerului Educaţiei.

Astfel, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 – 2024.

Prin urmare, în prima etapă de înscriere, în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, se vor desfășura:
-procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere;
– repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere;
– afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.

În a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie 2023, se vor depune la unitatea de învăţământ cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară, vor fi validate cererile de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

De asemenea, în perioada 13 – 19 iunie 2023 se vor procesa cererile de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere şi vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *