30 de copii din cadrul unităților de protecție de tip rezidențial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj s-au alăturat campaniei de informare și conștientizare privind consecințele grave ale traficului de persoane în rândul minorilor.

Acestora li s-au prezentat consecințele legale și emoționale ale implicării în activități de trafic de persoane și alte fapte ce intră sub incidența legii, atât din postura de victimă, cât și din cea de autor.

În vederea derulării campaniei ”Împreuna împotriva traficului de persoane!” din cadrul Proiectului ”Pact.Co- Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii” implementat de Centrul de Avocacy și Drepturile Omului (CADO) împreună cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), au fost implicați un număr de 30 de copii, din unitațile de protecție de tip rezidențial din cadrul DGASPC Cluj pentru participarea la Campania de informare și conștientizare privind consecințele grave ale traficului de persoane în rândul minorilor.

Activitatea a avut loc vineri 19.05.2023, la sediul DGASPC Cluj cu participarea judecătorului Cristi Danileţ care a prezentat copiilor consecințele legale, dar și emoționale ale implicării minorilor în activități de trafic de persoane și alte fapte ce intră sub incidența legii, atât din postura de victimă, cât și din cea de autor.

Cei prezenți și-au manifestat interesul față de tema dezbătută, realizându-se un dialog și o comunicare deschisă de fiecare parte.

Organizatorii precizează și faptul că în perioada 01-17 mai 2023 s-a derulat un concurs de mesaje prin care copiii au transmis gândurile lor față de tema proiectului, câștigătorii urmând a fi anunțați pe data de 01 iunie 2023 și premiați cu aparate foto.

Comments

comments

Leave a Reply