Pe parcursul a trei zile, respectiv în perioada 27-29 martie 2023, locuitorii comunei Apahida pot beneficia, în mod gratuit, de servicii medicale ce vizează depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii.

Astfel, caravana mobilă prevăzută cu un cabinet de radiologie va staționa în fața căminului cultural Apahida, după următorul program:
– 27 martie, între orele 09:00 – 15:00;
– 28 martie, între orele 12:00 – 18:00;
– 29 martie, între orele 09:00 – 15:00.

Reamintim faptul că în intervalul 23-24 martie 2023 astfel de activități de screening se desfășoară și în comuna Cojocna.

Consiliul Județean Cluj continuă să se implice activ pentru derularea în condiții optime a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”.

În acest sens, în cursul acestei săptămâni, angajați din cadrul Serviciului Relații Publice al Consiliului Județean Cluj au fost prezenți în comuna Cojocna pentru a oferi sprijin și asistență cetățenilor în vederea completării documentelor necesare. Totodată, anterior perioadei de desfășurare a activităților de testare propriu-zisă, aceștia au participat și la activități de informare și conștientizare a populației, în special a celei vulnerabile.

Comments

comments

Leave a Reply