Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei se marchează, anual, în data de 24 martie.

Astfel, ca semn al solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei, în seara zilei de vineri, 24 martie 2023, sediul forului administrativ județean, situat în municipiul Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților, nr. 106, va fi iluminat în culoarea roșie.

Precizăm, în acest context, că în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj funcționează Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară care dispune de cele mai moderne și rapide tehnici de diagnostic al tuberculozei, de posibilități terapeutice adecvate, precum și de echipe mixte specializate în abordarea acestor cazuri, alcătuite din medici, psihologi și asistenți sociali.

Instituția spitalicească are în structură inclusiv un compartiment cu 10 paturi TBC, un Dispensar TBC, precum și secția externă Pneumologie – TBC Săvădisla, cu 60 de paturi.

„Continuăm să susținem acele inițiative care au impact pozitiv asupra stării de sănătate a comunității. Este vital ca populația să fie informată și să conștientizeze gravitatea acestei boli, dar și câte de importantă și ușoară este prevenția” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Reamintim faptul că în această perioadă este în derulare o campanie gratuite de screening pentru depistarea tuberculozei în județul Cluj. Până în acest moment caravana s-a deplasat în cinci mari comune clujene, respectiv Iara, Florești, Gilău, Aghireșu și Baciu, iar în zilele de 23 și 24 martie 2023, aceasta se află în comuna Cojocna. De asemenea, caravana va ajunge în perioada 27 – 31 martie 2023, în comunele Apahida și Buza.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *