Solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgenţă a suspendării temporare a distribuţiei în afara ţării a anumitor medicamente din categoria antibiotice şi antitermice cu administrare orală a primit aviz favorabil din partea Comisiei Europene.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuţiei intracomunitare a medicamentelor alocate pieţei din țara noastră.

Astfel, se dorește evitarea crizei de medicamente din farmaciile din România, în contextul situaţiei epidemiologice actuale.

“Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi este menită să asigure continuitatea disponibilităţii acestor medicamente pentru pacienţii români”, precizează reprezentanții MS.

Este vorba despre denumirile comune internaţionale de antibiotice Amoxicillinum, Amoxicillinum + Acidum Clavulanicum, Azithroycinum, Cefuroxinum, Clarithromycinum, Phenoxymethylpenicillinum, Sulfamethoxazolum + Trimethoprium, dar şi despre antitermicele de uz pediatric Ibuprofenum şi Paracetamolum.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *