Consiliul Județean Cluj a cofinanțat achiziționarea unui nou aparat medical de înaltă tehnologie pentru Spitalul Municipal Gherla. Este vorba despre un Computer Tomograf, pentru care forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al consiliului suma de 1.000.000 de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, afirmă: „Rațiunea care a stat la baza acestei investiții consistente din punct de vedere financiar se referă la faptul că instituția spitalicească nu a dispus până acum de un Computer Tomograf. Ne dorim să asigurăm clujenilor un acces cât mai facil la examinările, intervențiile și tratamentele de care au nevoie, cât mai aproape de casă”.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, afirmă că toți locuitorii județului au dreptul la asistență medicală de înaltă calitate, de aceea instituția județeană a decis să sprijine modernizarea tuturor unităților sanitare publice, inclusiv a celor care nu se află în subordinea directă a Consiliului.

Echipamentul ultraperformant a fost deja livrat și instalat în cadrul Ambulatoriului Integrat al unității sanitare. Acesta va deservi atât persoanele care se adresează Ambulatoriului, cât și pacienții internați în Spitalul Municipal din Gherla.

Tomografia computerizată este o metodă de diagnostic non invazivă, nedureroasă și de înaltă precizie, care oferă într-un interval de timp redus imagini clare și detaliate ale structurilor examinate.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *