Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC), organizează sub egida ‍Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități o serie de activităţi menite să conștientizeze comunitatea clujeană şi instituţiile abilitate cu privire la persoanele cu dizabilități.

Astfel, în data de 6 Decembrie 2022, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, situat pe strada Albert Einstein, numărul 14, între orele 10:00 și 15:00 vor fi desfășurate activități comune cu beneficiarii centrului, copii și adulți cu dizabilități și, totodată, vor fi promovate serviciile Centrului Comunitar Județean. Manifestarea va aduce în același spațiu personalități și artiști din sfere diferite de activitate – psihiatrii, asistenți sociali, psihologi, ONG-uri, grupuri de colindători, un club de dans de societate, precum și echipa de fotbal CFR. Toți cei prezenți îi vor introduce pe beneficiarii DGASPC Cluj în magia sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul va fi și un bun prilej pentru a dezbate problemele cu care se confruntă cel mai des persoanele cu dizabilități și familiile acestora precum și de a oferi soluții privind accesul acestora la serviciile din comunitate.

Totodată, în zilele de 7 și 8 Decembrie 2022, la Iulius Mall, DGASPC Cluj va organiza un Târg de lucrări „hand-made”. Astfel, în cadrul expoziției cu vânzare vor fi expuse produsele realizate de către beneficiarii cu dizabilități din unitățile de protecție din județul Cluj: icoane, tablouri, obiecte decorative, de pirogravură, ornamente de Crăciun, etc. Copii și adulții cu dizabilități vor fi și ei prezenți la Târgul de la Iulius Mall pentru a-și prezenta munca și talentul la desen, pictură, sculptură, pirogravură, origami, etc.

Evenimentele organizate cu ocazia zilei de 3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilităţi urmăresc să promoveze o imagine pozitivă a persoanelor cu dizabilităţi, să pună în lumină capacitățile deosebite ale acestora, să reducă prejudecățile şi să informeze corect opinia publică asupra abilităților sau limitărilor pe care le implică dizabilitatea.

Comments

comments

Leave a Reply