Ziua Internațională a Prematurităţii este marcată  în 17 noiembrie.

Prematuritatea reprezintă cauza principală a mortalității infantile, fiind o problemă importantă a tuturor sistemelor de sănătate. Copiii născuți prematur au nevoie de îngrijiri specializate complexe, adesea în echipe medicale multidisciplinare.

În fiecare an, Secțiile Clinice Neonatologie 1 și 2 din Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca marchează și ele Ziua Internațională a Prematurității.

Cu această ocazie, joi, 17 noiembrie 2022, în zona administrativă a Secției Clinice Neonatologie 1 a avut loc o întâlnire între personalul medical și familii ale copiilor născuți prematur în această secție. De menționat este faptul că Neonatologie I din Cluj este prima din țară care include și părinții în îngrijirea nou-născutului la Terapie Intensivă.

Conform statisticilor oficiale, anual, aproximativ 500 de nou-născuți prematur beneficiază de îngrijiri în cele două secții ale spitalului.

“Secţia Clinică Neonatologie I este o maternitate de nivel III, ceea ce presupune îngrijirea nou-născuților din maternitatea proprie, precum şi a nou-născuţilor cu risc major, născuţi în regiunea de Nord-Vest a țării și transferați aici pentru îngrijiri specializate” explică reprezentanții instituției.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *