Candidații înscriși în prima sesiune a Bacalaureatului 2022 susţin, miercuri, 22 iunie 2022, proba la alegere a profilului şi a specializării.

La proba la alegere a profilului şi a specializării, candidații au putut opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională;
  • geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

Luni, 20 iunie 2022, candidații au susținut proba scrisă la Limba română, iar marți, 21 iunie 2022, proba obligatorie a profilului.

Subiectele la probele scrise care s-au desfășurat deja pot fi consultate pe subiecte.edu.ro.

După probele la alegere ale profilului şi specializării, joi, 23 iunie 2022, se va desfășura proba la Limba si literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie 2022 până la ora 12:00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 1 iulie 2022.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *