În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 491 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 303 mai mult față de ziua anterioară.

Potrivit raportării oficiale, 74 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 50 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, din țară, numărul de persoane internate în secții COVID-19 este de 533, cu 14 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 76 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 76 pacienți internați la ATI, 61 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 34 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 3 mai puțin decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate, de către INSP, 6 decese (4 bărbați și două femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referință. Dintre cele 6 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, 3 la categoria 70-79 de ani și două la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *