Două cadre medicale care activează în Cluj, în prima linie a luptei împotriva COVID-19, au fost decorate cu “Meritul Sanitar”, de Ziua Mondială a Sănătății, de către președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Medicul ATI Simona Cocu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și asistenul principal Daniela-Cristina Șomlea, care profesează în UPU Cluj și se ocupă de coordonarea personalului medical de la Baza Aeromedicală SMURD Jibou.

Dr. Simona Cocu, medic primar ATI a primit Ordinul “Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler, iar Daniela Cristina Șomlea, asistent medical principal, a fost decorată cu Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a.

„Am depășit o perioadă neagră a unei pandemii fără precedent și sunt încrezător că experiența acumulată în gestionarea acestei dramatice crize sanitare, precum și măsurile de prevenție pe care le avem acum la dispoziție ne vor ajuta să contracarăm eventuale noi scenarii de risc epidemiologic”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de premiere.

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă în creșterea calității actului medical, pentru curajul și solidaritatea manifestate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, doamnei Simona Cocu, medic primar ATI i-a fost conferit prin decret prezidențial Ordinul “Meritul Sanitar”, în grad de Cavaler. Cu aceeași ocazie, doamnei asistent medical principal Daniela Cristina Șomlea i-a fost conferită Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

În total, de Ziua Mondială a Sănătății, Iohannis a decorat 25 de cadre medicale din toată țară, pentru contribuția pe care și-au adus-o în sistemul medical românesc. Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Cotroceni.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *