Persoanele nevoite să supravegheze copiii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în carantină sau izolare vor primi concediu medical şi indemnizaţie.

Legea a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și instituie o formă specială a concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani şi a indemnizaţiei corespunzătoare, în cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, acordate asiguraţilor pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau a carantinei şi a căror activitate nu se poate presta de la domiciliu.

Indemnizaţiile se vor acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidenţă şi a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcţie de evoluţia bolii şi durata monitorizării. Cuantumul brut al indemnizaţiei este 100% din baza de calcul şi se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *