Serviciul de Ajutor Maltez lansează un nou proiect, destinat aparținătorilor persoanelor care suferă de maladia Alzheimer. Este vorba de Alzheimer Cafe, în care specialiștii în domeniul psihologiei și medicinei oferă sprijin acestor aparținători.

Potrivit unei statistici neoficiale, în România, există 270.000 de persoane care suferă de Alzheimer. Multe dintre ele se află în stadiul incipient al bolii, astfel că au fost diagnosticate oficial doar aproximativ 10.000 de persoane. Acestea sunt îngrijite de aparținători, care se află într-o situație grea. Acești oameni îi îngrijesc pe bolnavi 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte, de multe ori fără vacanțe. Din acest motiv, aparținătorii Alzheimer au nevoie de sprijin de specialitate, pe care îl pot obține gratuit prin proiectul Alzheimer Cafe, spune reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez, Zsolt Punkosti, prezent la Via Cluj TV.

În cadrul acestui proiect, pot primi ajutor atât aparținătorii persoanelor diagnosticate, cât și cei ai persoanelor care încă nu au fost înregistrate oficial în statistici, mai spune Zsolt Punkosti.

Prima ediție a Alzheimer Cafe începe azi, la Cluj. Vor exista sesiuni speciale pentru vorbitorii de limba maghiară și de limba română. Prima ediție a Alzheimer Cafe a început în limba maghiară, deoarece specialiștii care vorbesc limba maghiară au fost mai rapid disponibili.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *