Copiii care au fost infectați cu coronavirus riscă să dezvolte un sindrom aparte. Este vorba de sindromul inflamator multisistemic, care necesită un tratament aparte. De asemenea, unii dintre copii riscă să dezvolte sindromul long-COVID, care apare și la adulți.

Tulpina Omicron a coronavirusului a afectat un număr mai marte de copii decât tulpinile precedente, reiese dintr-o statistică analizată de specialiștii Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj. Unii dintre acești copii dezvoltă un sindrom care necesită o atenție aparte, spune medicul Mihaela Lupșe, cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, intervievată de jurnaliștii Via Cluj TV.

Alți copii suferă de sindromul long-COVID, asemănător celui care poate fi instalat la adulți, mai spune medicul Mihaela Lupșe, în emisiunea Dr. Online, moderată de Bianca Pădurean.

Pe lângă aceste simptome, copiii care suferă consecințele pe termen lung ale infecției cu COVID pot face laringită și tulburări de respirație. Medicul Mihaela Lupșe recomandă internarea și tratarea copiilor care au astfel de simptome.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *