500.000 kWh, cea mai mare cantitate de energie oferită de E.ON Energie România până acum în cadrul campaniei „Dăruiește Lumină”, au ajuns la cele cinci spitale beneficiare din Sibiu, Cluj Napoca, Iași, Suceava și Hațeg și se regăsesc în facturile de energie electrică și gaze naturale ale acestor instituții.

Contravaloarea acestei cantități acoperă, în medie, jumătate din consumul de energie aferent unei luni de iarnă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și Spitalul Orășenesc Hațeg.

Campania „Dăruiește Lumină” s-a derulat în luna decembrie a anului trecut cu ajutorul românilor generoși care s-au implicat pentru distribuirea celor 500.000 kWh de energie, puși la dispoziție de E.ON. Orice interacțiune, like, share sau comentariu folosind hashtagul #daruiestelumina a reprezentat 100 kWh pentru spitalul pentru care au optat românii.

„Ne bucurăm că oamenii s-au gândit la noi, așa cum și noi ne gândim în fiecare clipă la ei, atunci când ajung în spitalul nostru. Campania E.ON și-a atins scopul, o parte din energia consumată de spital este suportată de aceasta. Este un gest de recunoștință din partea oamenilor care sunt tratați în spitale, care cu un click valoros au contribuit la un bine mai mare”, spune prof dr. Diana Cimpoeșu, Medic Șef UPU- SMURD Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași.

La finalul campaniei, Spitalului de Pediatrie Sibiu i-au revenit 123.200 kWh de energie, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca – 111.900 kWh, Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași – 96.800 kWh, Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava – 84.300 kWh, iar Spitalului Orășenesc Hațeg – 83.800 kWh.

În cadrul celor opt ediții ale campaniei „Dăruiește Lumină”, desfășurate din anul 2015, E.ON a oferit 1.750.000 kWh energie pentru 61 de instituții și 3.300 de familii nevoiașe.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply