Membrii conducerii Inspectoratului Școlar al județului Cluj au stabilit lista elevilor care vor reprezenta Clujul în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții științifice.

Este vorba de Concursul Interdisciplinar Conference of Young Scientists, care este o competiție de excelenţă care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor.

Organizat anual de către Ministerul Educației prin intermediul inspectoratele școlare, concursul interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) își propune încurajarea elevilor în găsirea de soluții în rezolvarea problemelor legate de mediu, a propriei sănătăți și a celor din jur, reducerea dezechilibrelor ecologice, precum și conștientizarea, asumarea responsabilității protejării mediului de către elevi.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a realizat selecția elevilor clujeni care vor reprezenta județul Cluj, la etapa națională a Concursului Interdisciplinar Conference of Young Scientists ( ICYS).

Elevii clujeni calificați pentru etapa națională au demonstat creativitate și au abordat teme actuale și interesante, cu accent pe domeniile: protecția mediului, științele vieții, fizică și robotică.

Iată lista câștigătorilor competiției județene:

  • Chiriac Iulia Andreea, clasa a X-a, Colegiul National „Mihai Viteazul” Turda;
  • Petrișor Alexandru, clasa a XII-a, Pop Raul Alin clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Cluj-Napoca;
  • Zirbo Oana-Maria, clasa a X-a, Rednic Natalia, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca;
  • Aletta Gombár, clasa a XI-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca, Szilárd Székely-Varga, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca;
  • Ceteraș Adela, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca.

Etapa internațională a Concursului Interdisciplinar Conference of Young Scientists, ICYS 2022, ediția a XXVIII-a, se va desfășura la Belgrad, Serbia, în perioada 7-13 aprilie 2022.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *