Ecosistemul local de transfer tehnologic se întărește prin modele de colaborare între UBB și companii de software. Acesta demonstrează capacitatea domeniului Informatică de a oferi soluții viabile ce pot fi implementate de către specialiștii din industrie. Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) coordonează două proiecte de transfer tehnologic realizate în parteneriat cu companii de IT din Cluj în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, anunță reprezentanții universității clujene.

Primul proiect, cu titlul „Platformă software pentru predicţia evoluţiei viitoare a unor indicatori din procese comerciale, bazată pe Big Data şi Data Mining”, este realizeat în colaborare cu Optima Group SRL.  Valoarea totală a proiectului este de 7.308.227,21 lei, din care revine UBB suma de 977.107 lei.

Obiectivul general al proiectului tehnologic inovativ constă în implementarea unui proces de producție nou (dezvoltare software) în vederea realizării Data Seer, un produs informatic capabil să prezică evoluția mai multor indicatori de business.

Cel de-al doilea proiect, intitulat „Sistem integrat pentru automatizarea proceselor de afaceri utilizând Inteligența Artificială”, se desfășoară în colaborare cu Endava România SRL. Valoarea totală a proiectului este de 17.531.050,82 lei, din care revine UBB suma de 4.177.507,21 lei.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *