Divorce Journey lansează Academia Post-Divorț, prima școală de educație, susținere și dezvoltare personală pentru persoanele care au trecut printr-un divorț.

Raportatele Institutului Național de Statistică (INS) arătau că în 2020, în România durata medie a unei căsătorii care se finalizează prin divorț era de doar 9,5 ani. În România, la finalul primului an de pandemie, se înregistra un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. La polul opus, durata căsătoriilor care s-au finalizat cu divorț în Italia era de 24,6 ani, potrivit studiului internațional din 2017 „Marital Satisfaction, Sex, Age, Marriage Duration, Religion, Number of Children, Economic Status, Education and Collectivistic Values: Data from 33 Countries”.

În 2019 una din patru căsătorii din România se finaliza printr-un divorț.

„În 1990 se înregistra un divorț la fiecare șase căsătorii, iar la finalul anului 2020 una din 3,5 familii eșua. Practic, am ajuns de la o rată a divorțurilor de 16% la una de aproape 29%. Plecând de la aceste premise, Divorce Journey lansează Academia Post Divorț, prima școală de educație, susținere și dezvoltare personală pentru persoanele care au trecut printr-un divorț”, spune Dr. Gabriela Saulea, fondatoarea Divorce Journey.

Așadar, Divorce Journey are misiunea de a susține și a ghida persoanele care traversează un divorț cu informații și servicii specifice principalelor domenii ale vieții impactate de divorț: emoțional, parental, social sau juridic. Studenții Academiei Post-Divorț au acces la tehnici și exerciții de depășire a divorțului, de creștere a încrederii și deschiderii către relații sănătoase. Educația cuprinde informații despre psihologia cuplurilor, parenting după divorț, comunicarea cu copiii, precum și limbajele folosite de parteneri. Alte subiecte din cadrul Academiei vizează creșterea respectului de sine, a iubirii și a stimei de sine în cazul persoanelor care au suferit pierderi ale acestora o dată cu divorțul.

În urmă cu un an, Domnica Petrovai, coordonatoarea Strategiei Naționale de Sănătate Mentală a Copilului și Adolescentului din România, anunța că „avem cea mai scăzută durată a relației de cuplu din Europa”. Oficialul explica acest fenomen ca un rezultat al experienței în familie și al celei din școală, „unde deseori ești sancționat, pedepsit fără să fii sprijinit să depui un efort punctual și înveți teama de eșec pe care o aplici și în relația de cuplu”.

Cum poți deveni student al Academiei Post-Divorț

Academia este o școală online pe bază de abonament, la prețuri accesibile, similare celor de la sala de sport. La fel ca un abonament la sala de fitness, Academia Post-Divorț este un program ce poate fi parcurs pe termen lung, exact atât timp cât consideră fiecare participant că are beneficii din participare.

Structura Academei cuprinde patru elemente de bază:

  • platforma pe care sunt urcate cursurile, seminariile, exercițiile, cărțile și materialele de studiu;
  • grupul de Facebook este locul în care participanții se pot cunoaște, pot face networking, se pot conecta cu alți oameni ca ei;
  • întâlnirile live pe Zoom si Facebook, în care se vor discuta subiecte pe o temă relevantă, anunțată în prealabil;
  • comunitatea este una dintre cele mai importante componente ale Academiei.

Toate discuțiile din cadrul Academiei sunt private și pot fi accesate doar de ceilalți participanți.

Academia Post-Divorț își deschide porțile virtuale pe 26 ianuarie, ora 19.:, pe adresa de ZOOM https://divorcejourney.ro/academia-post-divort/

Detalii despre pogram și înscrieri regăsiți pe site-ul oficial.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *