Infecția cu Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului, transmite Reuters care citează cercetări făcute de oameni de știință sud-africani. Acest lucru va ajuta la eliminarea virusului Delta, variantă dominantă la nivel global, spun cercetătorii, citați de RFI România.

Studiul a constatat că persoanele infectate cu Omicron, în special cele care au fost vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta. La studiu au participat 33 de persoane vaccinate și nevaccinate, care au fost infectate cu varianta Omicron.

În timp ce autorii au constatat că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori la 14 zile de la infectare, ei au mai observat, de asemenea, că a existat o creștere de 4,4 ori a acțiunii neutralizante contra variantei Delta, ceea ce poate duce la scăderea capacității variantei Delta de a reinfecta aceste persoane, potrivit cercetătorilorilor.

Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a scris luni pe Twitter că, dacă Omicron a fost mai puțin patogen, așa cum arată experiența sud-africană, “acest lucru va ajuta la eliminarea virusului Delta”.

Un studiu anterior din Africa de Sud a demonstrat că există un risc redus de spitalizare și de boli grave la persoanele infectate cu varianta de coronavirus Omicron în comparație cu cea Delta, deși autorii spun că o parte din acest lucru se datorează probabil imunității ridicate a populației.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply