O companie din Oxfordshire, Emergex, va începe în curând testele clinice ale unui vaccin de a doua generație împotriva Covid-19, un plasture cutanat ușor de administrat care utilizează celule T. Acestea ucid celulele infectate și ar putea oferi o imunitate de durată mai lungă decât vaccinurile actuale, relatează publicația britanică The Guardian. 

Vaccinurile Emergex primesc celulele T pentru a elimina rapid celulele infectate din organism după infectare, prevenind astfel replicarea virală și boala. În timp ce anticorpii produși de actualele vaccinuri Covid se lipesc de virus și îl împiedică să infecteze celulele, celulele T găsesc și distrug celulele infectate, potrivit RFI România.

Celelalte vaccinuri, cum ar fi vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, produc, de asemenea, un răspuns al celulelor T, dar într-o măsură mai mică. Celulele T sunt un tip de celule albe din sânge care joacă un rol important în răspunsul imunitar.

Emergex a primit undă verde de la autoritatea elvețiană de reglementare a medicamentelor pentru a efectua teste inițiale pe voluntari la Lausanne, care au implicat 26 de persoane și care vor primi o doză mare și o doză mică din vaccinul său experimental Covid-19, din 3 ianuarie. Rezultatele intermediare ale procesului sunt așteptate în iunie 2022.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *