Oncovox este un program gratuit de psihoterapie online special pentru femeile diagnosticate cu o formă de cancer la sân.

Program este primul de acest fel din România.

Cancerul are un impact emoțional devastator asupra persoanei diagnosticate. Astfel, 75% dintre femeile diagnosticate cu o formă de cancer la sân vor înfrunta în primii 2 ani un nivel extrem de crescut de frică, anxietate, tristețe, demoralizare, probleme de somn, stimă de sine scăzută. Chiar și după încheierea tratamentului medical e atât de greu să te întorci la cum erai înainte, și e normal să îți simți afectate relațiile cu cei din jur, cu cei dragi.

Beneficiarii:
Programul Oncovox este special construit pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân în ultimii 2 ani. Acesta este gândit de specialiștii noștri pentru a susține perioada de final de tratament medical și de recuperare și este adaptat special pentru problemele emoționale și sociale specifice acestei perioade extrem de dificile. Acest program este ideal pentru femeile care au început să se recupereze fizic, și întâmpină dificultăți cu recuperare emoțională. De asemenea, trebuie să ai 18 ani împliniți, o adresă de mail, acces decent la internet și la un laptop/PC/tabletă și disponibilitatea de timp și emoțională să lucrezi cu tine, să investești în tine. Totul este gratuit, așa de vorbim doar de investiția sufletească.

Ce îți oferă Oncovox:
Ședințele dintr-un cabinet de psihoterapie sunt aduse online, sub formă de text, audio si video, cu suportul unui psiholog. Oncovox îți aduce acasă, când vrei tu, în ritmul tău, principiile Terapiei Acceptării și Angajamentului.

De ce online?
Fiind disponibil online Oncovox poate fi accesat din orice oraș din țară, la orice oră.

Despre psihoterapie:
Terapia Acceptării și Angajamentului este o formă de terapie activă, care te învață abilități prin care îți poți gestiona mai eficient gândurile și emoțiile dificile, ca acestea să aibă mai puțin impact asupra ta.

Cum se desfășoară:
Programul constă în 8 module, disponibile timp de 10 săptămâni, pe care le parcurgi asemeni unui curs online. Ai un modul/săptămână de parcurs, care consta în acces la conținut text, audio, video, exerciții. Tu vei citi, asculta, completa și reflecta asupra celor prezentate în module. În fiecare modul vei dezvolta noi abilitați, si acestea se vor încheia mereu cu exerciții clare care te vor ajuta să iți faci un plan de acțiune, să pui o nouă abilitate în aplicare. Pe măsură ce închei un modul, vei primi feedback din partea psihologului tău și acces la următorul modul.

Despre psihologul tău:
Toată activitatea se va desfășura pe acest site, iar parcursul tău va fi monitorizat psihologul tău. Cu el sau ea vei putea conversa prin email, pe platformă. Îi vei putea scrie psihologului tău cel puțin o dată pe săptămână, la finalul modului, sau ori de câte ori ai vreo întrebare, nelămurire, sau nu merge ceva bine la platformă.
Periodic vei completa câteva teste psihologice care îți vor evalua parcursul, ca atât tu cât și psihologul tău să știți cât de mult te ajută intervenția. Știm că asta mănâncă timp în plus, dar prezența testelor ne ajută să menținem intervenția gratuită

5 motive să te înscrii:

  • acces gratuit la psihoterapie online, validată științific;
  • suportul unei echipe de specialiști;
  • conținut gândit special pentru problemele emoționale cu care te confrunți specifice diagnosticului tău, luând în considerare limitările impuse de boală;
  • poți parcurge fiecare modul în ritmul tău, oricând îți dorești pe parcursul unei săptămâni. Fără programări, fără să îți fie teamă că vei întârzia, sau că nu te vei simți în stare să mergi la programare;
  • susții dezvoltarea unui program de suport psihologic validat în România. Oferim prima soluție de acest gen de la noi, și contribuția ta poate fi importantă pentru toții viitorii noștri utilizatori.

Programul Oncovox este disponibil gratuit pentru că este în faza de testare în România. Acest program va fi validat cu ajutorul participării tale printr-un studiu clinic comparativ, desfășurat de Departamentul de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Dacă alegi să te înscrii în acest program gratuit vei trece printr-o etapă de evaluare care constă în completarea unor teste psihologice și o discuție telefonică cu un psihoterapeut. În urma acestei etape de evaluare, vei fi alocată aleatoriu fie grupului care începe intervenția imediat – în noiembrie 2021, fie vei fi alocată grupului de participanți care vor începe intervenția întârziat, în ianuarie 2022. Ambele grupuri vor fi monitorizate de către un terapeut pe tot parcursul intervenției.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *