Mai mult de trei sferturi dintre angajații școlilor clujene au fost vaccinați împotriva coronavirusului, potrivit datelor centralizate vineri de Inspectoratul Școlar al județului Cluj. Concret, este vorba  de 76.60% personal angajat al școlilor, adică 9.099 de persoane. De asemenea, 31.66% dintre elevii eligibili sunt vaccinați, adică 14.801, din totalul elevilor din județul Cluj care au vârsta peste 12 ani.

Rata de vaccinare a personalului care își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj este de 92%, raportată la numărul total al celor 50 de angajați ai instituției.

De asemenea, statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:

  • Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online_389;
  • Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) cu activtatea online, din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%_53;
  • Număr de unități  de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1;
  • Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19_ 219;
  • Număr de cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 59.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *