Fundația Transylvania College, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează, în data de 6 noiembrie 2021, conferința Educație pentru Starea de Bine. Aceasta vizează dezvoltarea personală și profesională a cadrelor didactice, consilierilor școlari, directorilor de școli și personalului administrativ din sistemul de învățământ românesc.

Fundația clujeană a mobilizat, pentru acest proiect, o echipă de profesioniști în educație, care vor promova beneficiile stării de bine a profesorilor, în clasă și în afara ei și vor oferi participanților soluții concrete, adaptabile și ușor de implementat, pentru a facilita prioritizarea stării de bine.

Starea de bine a profesorilor, mai importantă ca oricând

“Secolul XXI a adus noi provocări atât în viața de zi cu zi, cât și în educație. Nivelul de stres a crescut semnificativ, iar schimbarea devine o necesitate. Conform ultimelor studii internaționale, profesorii, alături de medici și asistente, fac parte din categoria cu cel mai ridicat nivel de stres raportat la locul de muncă. Pandemia a adăugat o presiune semnificativă pe un sistem deja greu încercat. Considerăm acest aspect al sănătății emoționale și comportamentale ca fiind unul urgent și extrem de important pentru educația din România”, transmite Simona Baciu, fondatoarea fundației și a programului Profesori Fericiți pentru România.

Conferința se va desfășura online și va aduce împreună experți în educație, profesori, consilieri școlari, directori de școli pentru un schimb de experiență și crearea de soluții concrete pentru situațiile particulare. “Pentru prima dată, invităm să ni se alăture și personalul administrativ din școli pentru a crea o comunitate autentică de suport în jurul elevilor. Totodată, beneficiarii indirecți ai acestei inițiative sunt elevii, în jurul cărora dorim să realizăm un mediu sănătos și sigur de dezvoltare academică și personală”, a mai adăugat reprezentanta fundației clujene.

Participanții vor asista la discursuri susținute de experți în educație, coaching, psihologie și dezvoltare personală, precum și la un panel de discuții la care vor participa reprezentanți ai mediului academic, ai instituțiilor administrative județene, cât și din mediul privat. De asemenea, evenimentul va avea și o component practică, extrem de importantă. Participanții vor fi invitați la reflecții informale de grup și ateliere tematice, în cadrul cărora vor fi încurajați să își clarifice nevoile particulare și să își stabilească obiective specifice, pentru a-și crea un model de plan individual de strategie a implementării stării de bine în activitatea lor profesională.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *